Labin, Buzet, Umag,

17.04.2015 - 19.04.2015

100 milja Istre

h



Endurance utrka

SRK Alba i SD Trickeri vas s velikim zadovoljstvom pozivaju na treće izdanje ultratrail utrke 100 milja Istre.
Na drugom izdanju utrke je nastupilo čak 496 natjecatelja iz 22 države na što smo posebno ponosni!

Nedvojbeno, organizacija ovakve utrke je za nas velika čast, a posebno nam je zadovoljstvo što se utrka odvija na području Istre, pravog dragulja koji, osim već dobro poznatih turističkih resursa, ima itekako puno ponuditi i u aspektu traila i srodnih aktivnosti.

U neprestanom procesu inovacija i promišljanja, a sve na osnovu reakcija i prijedloga samih natjecatelja, u trećem izdanju utrke vas čekaju novosti. To se prvenstveno odnosi na broj utrka tako da vam umjesto prošlogodišnjih četiri, nudimo čak pet različitih utrka, tri za prave ultraše, jednu za one koji će to tek postati i jedan slatki city cestovni trail.

Oni koji će to tek postati, okušati će se na dječjoj utrci u Umagu pod nazivom "1 milja Istre" :), pravi ultraši će moći izabrati između utrke na 100 milja sa cca 7000 m uspona, 110 km sa cca 4700 m uspona te najkraće varijante od 65 km sa cca 2200 m uspona.

Uvažavajući prijedloge natjecatelja, nismo mijenjali smjer utrke tako da će najduža utrka startati iz Labina, srednja iz Lovrana, a najkraća iz Buzeta. Cilj svih utrka i svojevrsno središte svih događanja će biti Umag gdje će se održati dječja utrka i city trail.

Najduža utrka prolazi od Labina preko Vojaka sve do Buzeta pa skreće u unutrašnjost kako bi prošla kroz istarske dragulje poput Huma, Draguća, Zamaska i Motovuna. Zatim se vraća na originalnu stazu kroz Oprtalj, kako bi na putu u Umag, prošla kroz prekrasno Završje, Grožnjan i Buje.
Srednja utrka od Lovrana prolazi Vojakom pa se preko Buzeta u Oprtlju spaja na stazu stomajlerice, a najkraća utrka prati srednju cijelim putem od Buzeta do Umaga.

Uvjereni smo da ćemo ispuniti sva vaša očekivanja, s nestrpljenjem vas očekujemo.
Prijave i informacije vezane uz utrku objavljene na stranici www.istria100.com

Dobrodošli na treće izdanje ultratraila 100 milja Istre!